Pokrenut blog Full Time Fiction

Već tri godine razvijam sadržaje za samoizdavače na engleskom jeziku, pomažući autorima iz cijelog svijeta u procesu izdavanja e-knjiga. Moj fokus je izrada i promocija alata kojima nepoznati autori ili autori početnici mogu stvoriti svoju publiku.

Nastavno na nagrađivani priručnik “Build Your Tribe on Facebook as a Published Author“, objavio sam i kratki priručnik “Ninety Days to Your Tribe“, a prošlog tjedna sam pokrenuo i blog Full Time Fiction, na kojem objavljujem članke s tematikom marketinga i razvoja publike za samoizdavače. Na blogu ujedno nudim i profesionalnu pomoć oko izrade autorskih web stranica i razvoja platformi na kojima autori mogu stvoriti vlastitu publiku.

Rad bloga podržava preko 30 svjetskih autora, koji su u mojim sadržajima prepoznali partnera za razvoj vlastitih autorskih karijera. Riječ je mahom o autorima samoizdavačima, iako je nekoliko autora tzv. “hibridno” i svoja djela objavljuju i kroz suradnje s nakladnicima. Danas preko 25% svjetske literature na Amazonu potpisuju samoizdavači i svakako se radi o rastućoj industriji, posebno na razvijenom američkom tržištu.

Full Time Fiction okuplja većinom autore, no ujedno razvija i zajednice za čitatelje poput stranice Tolkienology na kojoj se mogu naći sadržaji iz opusa J.R.R. Tolkiena, te brojni zabavni sadržaji. Tolkienology zajednica na Facebooku broji gotovo 40.000 fanova i jedna je od najživljih društvenih platformi štovatelja Tolkiena i humora baziranog na njegovim djelima.
Razvoj FB zajednice Tolkienology sam opisao u gore navedenoj knjizi “Ninety Days to Your Tribe”, te je navedena zajednica poslužila kao case study i praktični vodič za samoizdavače u kreiranju vlastitih zajednica.

Na međunarodno tržište planiram objaviti i “Best-selling Author Websites” knjigu, koja će samoizdavačima pomoći u razvoju poslovne platforme za direktnu prodaju knjiga preko njihovih službenih web stranica. Riječ je o platformi koju sam samostalno osmislio kombinirajući alate digitalnog marketinga – blog, e-mail i društvene mreže.

2021. godina bi trebala biti vrlo uzbudljiva, te se nadam dodatno iskoraku na svjetskom tržištu s brandovima koje sam osmislio u skromnoj radnoj sobici mog tihog sela, tijekom brojnih neprospavanih noći. Nakon dugo vremena mogu reći da se ponosim svojim radom i da sam ponovno stvorio vrijednost koja na svjetskoj sceni postaje sve prepoznatljiva.

Ovo je trenutak kad ću reći i – hvala mojoj obitelji, mojim prijateljima i domaćoj i svjetskoj publici. Zahvalan sam na svemu što sam proživio da bi došao do ovog puta, a sad ću na njemu nastojati pokazati najbolju verziju sebe.

Prethodna objavaZarazi me ljudskošću
Sljedeća objavaPostojanje je poput čipke – bez rupa nema ljepote
Slaven Vujić
Stvaranje je uvijek bila moja strast. Stvarati poslove, projekte, knjige. Danas pišem priručnike za samoizdavače na engleskom jeziku, a na svom jeziku razne priče, slikovnice i poeziju. Pišem i izvodim Šjor Farabuta na čakavici. Gutam sva štiva vezana uz Tolkiena i vodim Tolkienology, humorističnu stranicu baziranu na njegovim djelima. Literarna sam lutalica, što sasvim dobro paše uz moja razmišljanja o životu. Tolkien me najbolje poznaje kad kaže "nisu izgubljeni svi koji lutaju".

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here