Kako je nastao ALGORITAM SREĆE?

Ne sramim se priznati da me na moto “Možeš sve” potaknula prijateljica Ramona u sasvim običnom razgovoru. Ja sam se u to vrijeme borio za točno određene stvari u životu, želeći pošto-poto dokazati neku svoju istinu, ozakoniti neku svoju pravdu.
Nebitno je da li sam u tom trenutku bio na pravoj strani; poanta je da nisam koristio gotovo nijedan svoj talent i da sam zaboravio stvarati sebe kao čovjeka koji kroz svoje potencijale može biti puno snažniji motor svog života, a ujedno tako i pokretač boljeg življenja u društvu oko sebe.
Pisanje je samo jedan način na koji se izražavam. Radostan sam kad moje pjesme i priče pronalaze put do ljudi. Cijelo to vrijeme stvaranja, postajao sam predaniji otac i bolji prijatelj.

U jednom trenutku života nestalo je mikrofona. I ne samo to, izgubio sam i glas. I to, dobar glas. Sve moje potencijale prekrila je baš neka gusta tama …
Bolesno dijete, bolestan otac, bolestan ja, socijalna odbačenost, neimaština, sud javnosti, bijes nepoznatih ljudi … sve sam to iskusio.
I trebalo mi je vremena da pronađem ponovno svoju putanju sreće.
Gađao sam i promašivao. Kucao na brojna vrata. Kucao svugdje osim … na vrata svog srca. Jesam li samog sebe izbacio iz srca, kao i većinu drugih? Jesam li i ja nastradao u tom egzodusu?
Da, trebalo je vremena da vratim sebe negdje gdje se volim vidjeti.
Trebalo je vremena da pronađem putanju sreće i da se ponovno osjećam živahno i nadahnuto. Svo moje pisanje u vremenima tuge i očaja prožeto je ljutnjom i beznađom. To nikada neće biti objavljeno, ali ujedno nikada neće biti ni zaboravljeno. Neka stoji meni kao podsjetnik.
Umjesto ljutih enciklika i tugaljki, počeo sam pisati satiričnu kolumnu Šjor Farabut i počeo ozdravljati u svakom smislu.
Ako sam mogao ja, zašto ne bi mogli i drugi stvoriti svoj algoritam sreće? Zašto ne bi čovjek pronašao u sebi ono što mu je dano da nađe baš u trenutcima agonije i očaja, ali on ne zna gdje i kako tražiti? Vjerujte mi, premalo se poznajemo …
ALGORITAM SREĆE je moj motivacijski sistem, nimalo naučen i isljučivo iskustven, a predstaviti ću ga kroz istoimenu knjigu na proljeće 2021. godine.
To je knjiga o emocijama. Emocije su najveći naš pokretač, ali ujedno i naš najveći tamničar. Treba znati s emocijama …
Ne, ovo nije New Age, ovo nije motivatorstvo, ovo je MOJ ŽIVOT.
A ako on nekome posluži za nadu, postati će još bogatiji.

Nudim ti Algoritam sreće jer ovo je TVOJE VRIJEME i TI MOŽEŠ SVE!
Ja sam uspio proći kroz gustu kaljužu, zašto ne bi i ti?

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here